Odbornost na prvním místě

Odbornost na prvním místě

Zpracování masa & domácí zabijačka

Autor: Ing. Jiří Altera, Ing. Libuše Alterová

Odborná spolupráce: MVDR. Josef Kameník

Cena: 490 Kč

Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového.

  • Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených.
  • Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků.
  • Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků.
  • Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv).

Pro nové vydání knihu aktualizoval MVDR. Josef Kameník.

Bibliografické informace

Počet stran: 238

Formát knihy: 160 x 230 mm

Vazba: Knižní vazba

ISBN: 978-80-88306-30-6

Rok vydání: 2024